Vissza a nyitóoldalra


Műtét előtt

A műtét előtt az alábbi vizsgálatok elvégzése szükséges: EKG, mellkas és nyelés röntgen, hasi ultrahang, teljes nagylabor (vérkép, kémia, vércsoport és ellenanyag-szűrés), továbbá az altatás és a műtét biztonságát szolgáló terheléses kardiológiai vizsgálat. A panaszok alapján szükség lehet gyomortükrözésre, hormonális alapbetegség gyanúja esetén a hormonstátusz felmérésére, egyes esetekben pszichiátriai vizsgálatra. Új szolgáltatásként lehetőség van ESG állapotfelmérésre is, mely rövid, fájdalommentes, teljeskörű állapotfelmérést tesz lehetővé! Bővebb információt az ESG állapotfelmérésről itt talál.

Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a gyűrűt nem elég csak behelyezni, azzal együtt is kell tudni élni! A műtét és a fogyás sikerét valójában nem a műtét, hanem a hosszú évek során a gyűrűvel történő "együttélés" minősége és a helyes életmódbeli szokások kialakítása határozza meg! A műtéti felkészülés során ez nagyon fontos és valójában a beavatkozás részét képezi. A rendelkezésre álló lehetőségekről (Gyomorgyűrű program, felkészülés, tanácsadás, lelki háttér és akaraterő támogatása, mozgás és egyéb programok, diétás tanácsadás) a Gyomorgyűrű Központ társhonlapján olvashat bővebben:

EGYENSÚLY Gyomorgyűrű Központ, Gyomorgyűrű Program Naturwell Tápanyag Kalkulátor

A műtét utáni időszakban szükséges diéta és étrend összeállításához használja a Naturwell Központ EGYENSÚLY Tápanyag Kalkulátor Program Tápanyag Kalkulátor Programját! A program segítségével könnyen összeállíthatja étrendjét és a kalóriaértékeket is követni tudja! Az étkezéssel kapcsolatos fontos tanácsok a gyomorgyűrű tanácsadáson kerülnek ismertetésre, melyeken a fogyás sikere múlhat.

Lehetőség van a gyomorgyűrű tanácsadással kapcsolatban EGYENSÚLYPONT Gyomorgyűrű kedvezményes hitel fizetési könnyítésre is a Gyomorgyűrű Központban.

Gyomorgyűrű műtét előtt
Gyomorgyűrű műtét után
Gyomorgyűrű beültetés előtt
Gyomorgyűrű beültetés után


A kórházban az előzetes vizsgálatok eredményeivel a műtétet megelőző napon, reggel 8h-kor kell megjelenni. A kórházi felvételt követően rövid orvosi vizsgálat, vérnyomás, pulzus- és testtömeg-mérés, valamint a vizsgálati leletek és laboreredmények áttekintése történik. A műtéti altatás biztonsága érdekében az altatóorvos is megvizsgálja. A felvétel napján kb. 2 liter bélmosó folyadékot kell innia, mely szintén a másnapi műtét biztonsága érdekében szükséges. A műtét előestéjén (és még néhány további napon át) alvadásgátló injekció adása szükséges a trombózisos szövődmény megelőzése céljából.

A műtétet megelőző napon enni már nem szabad, inni azonban feltétlen szükséges! A műtét a felvételt követő napon, általában a reggeli órákban történik. A műtéti módszerről részletesebben az előző oldalon vagy letölthető formában is tájékozódhat.

MEGJELENT!!!
A Naturwell Életmód Kötetek első kötete:
Dr. Csiszár Miklós - Juhász Zsolt: EGÉSZSÉG - IGAZSÁG!
Egészségmegőrzés szike nélkül

Egészségmegőrzés szike nélkül

Naturwell Kiadó: EGÉSZSÉG - IGAZSÁG!

A műtéti felkészülésben és az életmódváltásban nyújt részletes és megvalósítható tanácsokat Dr. Csiszár Miklós új könyve, mely letölthető, majd nyomtatott, végül hangoskönyv formájában jelenik meg. A nyomtatott kiadás a Gyomorgyűrű Központban kedvezménnyel vásárolható meg.

Amit a könyv nyújt: ötletek helyett bevált programot, fogyókúra helyett életmódváltást, éhezés helyett a kedvelt ételek észszerű és tudatos összeállítását, mérleg helyett a zsírbontás kontrollját!

A műtét előtti felkészüléshez nyújthat szintén nagy segítséget a gyűrűbeültetésen átesett kedves páciensünk, Ábel Andrea könyve, mely a műtéthez vezető útról, a túlsúly hátterében lévő érzelmi háttérről, a műtét előtti előkészületekről és a műtét utáni élményekről és tapasztalatokról számol be érdekes, olvasmányos formában!

A könyv előszava

Ábel Andrea: GyűrűKúra

A könyv a Gyomorgyűrű Központban kedvezményesen vásárolható meg!


Kivételes esetben, egyéni elbírálás keretében és igen szigorú feltételek (pl. súlyos alapbetegségek) mellett igényelni lehet a gyűrű árának OEP általi támogatását, mellyel kapcsolatban az OEP Gyógyító-Megelőző Főosztályán adnak felvilágosítást.

Az egyéb rendelkezésre álló kedvezményekről itt találhat bővebb információt!


Kedvezményes lehetőségek a Gyomorgyűrű Központban

Páciensek tapasztalatai
Műtéti tájékoztató
A gyomorgyűrűsök 7parancsolata
Tápanyag Kalkulátor Program – segítség a gyűrűs diéta összeállításához


Adobe Reader letöltése nyomtatáshoz Adobe Reader letöltése a gyomorgyűrű műtéti tájékoztató pdf formátumának nyomtatásához

EGYENSÚLY Gyomorgyűrű és
Súlykontroll Életmód Központ
A honlapot támogatja az
  Gyomorgyűrű és Súlykontroll Életmód Központ
 
Copyright © Dr.Csiszár Miklós