Vissza a nyitóoldalra


Műtét után

A műtétet követően még nem tanácsos felkelnie, de este – ha hányinger vagy más panasz nem jelentkezik – az ágy szélére ki lehet ülni ill. a mellékhelyiségbe ki lehet menni. A folyadékháztartás egyensúlyban tartása céljából infúzió adása a műtét napján még feltétlen szükséges, hiszen szájon keresztül mindaddig nem szabad innia, amíg a másnap délelőtt elvégzendő fájdalommentes nyelésvizsgálat (röntgen) révén a gyomorgyűrű megfelelő helyzetéről meg nem győződtünk. A röntgenvizsgálatot követően 1-1 kortyot már szabad innia és a seb átkötése, a tanácsadás időpontjának megbeszélése valamint a zárójelentés átvétele után a kórház el is hagyható.

A kórházból történő távozás előtt 10 alkalomra (vagyis 10 napra) elegendő alvadásgátlót írunk fel az Ön számára a műtét utáni trombózis elkerülése céljából. Az injekció beadása a speciálisan kialakított tűnek köszönhetően minimális kellemetlenséggel jár. Az injekciót minden nap este 18h körül kell majd alkalmaznia. A beadás módját  az osztályos nővér megtanítja Önnek. Lehetősége van a körzeti rendelés igénybevételére is az injekció beadása céljából.

A műtét utáni első kontroll és egyben a (fájdalommentes) varratszedés a műtétet követően egy héttel esedékes. A későbbiek során meghatározott időpontokban kell majd találkoznia kezelőorvosával. Ezek aktuális időpontjairól előre tájékoztatjuk.

A gyomorgyűrű pozíciója a hasüregben
Gyomorgyűrű Program eredmények
A gyomorgyűrű elhelyezkedéseA gyomorgyűrű működés közben

A műtét után szükséges étrend összeállításához használja a Gyomorgyűrű Központ EGYENSÚLY Tápanyag Kalkulátor Program Tápanyag Kalkulátor Programját valamint a műtét utáni első hónapra vonatkozó útmutatást nyújtó EGYENSÚLY Táplálkozási tanácsok Táplálkozási tanácsokat!

EGYENSÚLY Ideális Táplálkozás Program

Naturwell Tápanyag Kalkulátor

A gyűrű első állítására (szűkítésére) legkorábban az 5-6.héten kerül sor. Ezen időpontig csak folyékony ill. pépes étel fogyasztható. Nem szabad megfeledkezni a rendkívül fontos és szükséges vitaminok, rostok, teljes értékű fehérjék, telítetlen zsírsavak, ásványanyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségű és minőségű pótlásáról sem. A szükséges tápanyagok
Általában a 3-4. alkalommal történő szűkítéskor (kb. az 5-6. hónap) alakul ki a gyűrű megfelelő mérete.

Tekintettel arra, hogy a laparoszkópos (kamera segítségével végzett) módszer révén a has bőrén nincs számottevő seb és a hasfal struktúrája sincs megbontva, szükség esetén a műtétet követően 2-3 héttel fizikai munka végzése is megengedett.

A leírtakon túl a műtét utáni időszak Ön számára legfontosabb része a megfelelő életmódbeli és táplálkozási szokások kialakítása, mely két okból igen fontos. Az egyik az, hogy a gyűrű miatti nagyfokú kalóriacsökkentés mellett a szervezet normál működését továbbra is biztosítani kell. A másik fontos ok pedig az, hogy ezen alapelvek elsajátításával képes legyen testsúlyát hosszútávon is megtartani, hogy a fogyás ne csak a műtét utáni időszakra szóljon, hanem egész életen át tartson! Eredményes fogyás csak így és ezek szem előtt tartásával jöhet létre.

EGYENSÚLY Ideális Táplálkozás Program

A műtét utáni táplálkozással és teendőkkel kapcsolatos információkkal és tanácsokkal Személyes tanácsadás személyes tanácsadásunk keretében állunk rendelkezésére! Bejelentkezés a 06 30 696 6633 telefonszámon hétfőtől péntekig 10-18h között!

Tanácsadás
A gyomorgyűrűsök 7parancsolata
Tápanyag Kalkulátor Program
EGYENSÚLY ÉLETMÓD PROGRAM Életmód Program
Táplálékkiegészítők A gyomorgyűrű mellett szükséges tápanyagokról röviden...


Adobe Reader letöltése nyomtatáshoz Adobe Reader letöltése a pdf formátum nyomtatásához

EGYENSÚLYPONT Gyomorgyűrű
és Súlykontroll Életmód Központ
A honlapot támogatja az
  Gyomorgyűrű és Súlykontroll Életmód Központ
 
Copyright © Dr.Csiszár Miklós