Vissza a nyitóoldalra


EGYENSÚLY ÉLETMÓD PROGRAM

„Az egészségesebb életmód kialakításához vezető út az étrendben tett apró változtatásokkal, a jelentéktelennek tűnő mindennapos, de káros szokások fokozatos elhagyásával kezdhető meg.” (Chris Carmichel, a hétszeres Tour de France győztes Lance Armstrong személyi edzője)

Ma az egészséges életmód és helyes táplálkozás fontossága egyre inkább előtérbe kerül. De mit jelent az egészséges életmód? Az egészség nem csupán a betegség hiánya, hanem az egyén külső és belső környezete közötti testi, lelki és szellemi harmónia is, melynek fenntartása csak aktív, egészségtudatos hozzáállással lehetséges. Ennek fő alappillérei a táplálkozás, a lehetőleg rendszeres testmozgás, a kellő mennyiségű kikapcsolódás, pihenés és alvás, valamint a megfelelő hozzáállás, az egészségről alkotott helyes gondolkodás- és szemléletmód kialakítása. Bár e kategóriák egyaránt alapvetőek, a legfontosabb szempontot mégis a táplálkozás képviseli, mivel a legközvetlenebb módon ez hat testi és lelki egészségünkre.

A mindennapi rohanás és a kellő tudás hiánya miatt sok hibát ejtünk életvitelünkben és étkezésünkben, mely sok betegség forrása. Sajnos nem vagyunk kellően tudatában, hogy egyre inkább minőségi éhezésben szenvedünk. A számunkra „egészségesnek” tartott élelmiszerek és zöldségek ma már szinte alig nevezhetők tápláléknak, melyeknek éltetniük kellene. Eszünk ugyan, de nem táplálkozunk. Szervezetünknek az alapvető energiahordozók és tápanyagok (szénhidrátok, zsírok, fehérjék) megfelelő arányán és napi 2,5-3 liter folyadékon túl olyan további nélkülözhetetlen táplálkozási összetevőkre van szüksége, mint a
vitaminok, rostok, antioxidánsok, telítetlen zsírsavak, ásványi anyagok és nyomelemek. Ezen összetevők létfontosságúak lennének szervezetünk megfelelő működéséhez. Mivel az élelmiszerek korántsem tartalmaznak minden szükséges tápanyagot, így minden nap egy kicsivel kevesebbet viszünk be a szükségesnél, ami hosszútávon jelentős hiányokhoz vezethet. A szükséges tápanyagokkal kapcsolatban az emberek fejében zavar, szervezetükben pedig hiány van. Megfelelő táplálkozási modellváltással mindezt optimalizálni lehet!

EGYENSÚLY ÉLETMÓD PROGRAM

Döntően magunk határozzuk meg, hogy mit, hogyan és milyen mennyiségben eszünk és iszunk, hogyan készítjük el az ételt a főzés során, mit és milyen minőségű ételt és italt adunk gyermekeinknek. A nem befolyásolható tényezőkön túl ételünket és italunkat magunk választjuk meg. Mindazt, amit elfogyasztunk, szervezetünk feldolgozza. Nem mindegy tehát, mit, hogyan és milyen minőségbenviszünk be szervezetünkbe, hiszen minden e tápanyagokból épül fel.„Az vagy, amit megeszel", hirdeti az ősi igazság is.

Az Életmód program célja, hogy olyan alapelveket adjon az érdeklődők kezébe, melyeket ki-ki a maga személyiségének megfelelően – a saját egészsége érdekében – a mindennapi életébe gond nélkül be tud illeszteni és azt hosszú távon alkalmazni tudja.

Minderre azért van égetően szükség, mert a mai információ túlkínálatban nehéz eligazodni és a helyes utat megtalálni, másrészt olyan világban élünk, ahol az előrelátó ember számára már nem hagyható figyelmen kívül az a mértékű környezetszennyezés, mely a levegőt, a termőtalajt és a vizeket károsítva életünk egyre több területét érinti.

Mivel a megelőzés jóval észszerűbb, mint a már kialakult betegség gyógyítása, érdemes az egészségre még időben kellő figyelmet fordítani, hogy az egészség ne váljon betegségüggyé. Az ember genetikai kódja alapján jóval tovább élhetne, de ma ennek csak egy részét éli meg valóban egészségesen!

Akit érdekelnek e fontos, életminőségünket befolyásoló alapelvek, azok számára hasznos információt nyújtunk
a Gyomorgyűrű Központban. A helyes életmód kialakítása az alapelveken túl személyre szóló is kell legyen, hiszen eltérő környezet, genetikai adottságok, fizikai és lelki kondíció ill. eltérő táplálkozási szokások között élünk. Ezért is tartjuk fontosnak az egyénileg történő állapotfelmérést, majd az ennek alapján nyújtott személyes tanácsadást.

A program ismertetése
Tanácsadás

Tápanyag Kalkulátor Program
A fogyókúrázók 7parancsolata
Választható termékek Választható termékekEGYENSÚLYPONT Gyomorgyűrű
és Súlykontroll Életmód Központ
A honlapot támogatja az
  Gyomorgyűrű és Súlykontroll Életmód Központ
 
© Dr.Csiszár Miklós
2005-2010