Vissza a nyitóoldalra


EGYENSÚLY FOGYÓKÚRA PROGRAM

Egészséges életmód és táplálkozás – az életre szóló súlykontroll lehetősége

A mai információ túlkínálatban – különösen fogyókúra tekintetében – igen nehéz eligazodni. Számtalan módszer létezik, nem beszélve a különféle „zsírégető” és egyéb fogyasztószerekről. Ezekkel kapcsolatban szeretnénk irányt mutatni, remélve, hogy mindenkinek a saját szemléletmódja és belátása szerint segíthetünk a számára legmegfelelőbb módszer kiválasztásában.

A fogyókúra program célja az életmód programhoz hasonlóan az, hogy olyan alapelveket adjon az érdeklődők kezébe, melyek rendszeres alkalmazásával mindenki a maga számára ideálisnak tartott testsúlyt el tudja érni és azt hosszú távon meg tudja tartani.

A túlsúlyos és elhízott betegek száma az elmúlt években igen megnőtt Magyarországon, mellyel Európa élére kerültünk. Ennek megelőzési lehetősége nem megoldott, mert az emberek nehezen tudnak életmódot változtatni a körülményeik miatt. Egy olyan tudás kellene (már iskolai szinten), ami megtanítana mindenkit arra, hogy hogyan kellene egészségesen élni és táplálkozni, mi a tápanyagok megfelelő aránya, mely színezékek lehetnek ártalmasak, mi okozza az elhízást, mi a szénhidrátok, zsírok és fehérjék szerepe, kell-e félni a tojástól, a tejtől vagy a hústól, stb. Ezzel a tudással kontrollálni lehetne a testsúlyt és ezáltal javítani az egészséget, hiszen a túlsúly sok betegség melegágya.

A fogyókúra program az egészséges életmód alapelveire épülve – a gyomorszűkítő műtéten átesett személyeken kívül – mindazok számára hasznos, akik nemcsak a fogyókúra ideje alatt akarnak fogyni, hanem hosszútávon szeretnék megtanulni annak módszerét, hogyan tudják kontrollálni a testsúlyukat. Szól mindez azoknak is, akik más fogyókúrát még nem próbáltak, hiszen számukra már a helyes elvek alkalmazása is komoly segítséget nyújthat. A program segítségével nagy valószínűséggel megelőzhető a súlyfelesleg és a kóros túlsúlyhoz szinte minden esetben társuló betegségek nagy része: a szív- és érrendszeri, a cukor-, a daganatos, az ízületi és mozgásszervi, az allergiás és bőrbetegségek, az epe- és vesekövesség, az immungyengeség, az alvási és pszichés zavarok (depresszió, elszigetelődés, stb.) és más krónikus betegségek kialakulása.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy más-más étrend szükséges pl. egy komoly szellemi megterhelésnek kitett, egy nehéz fizikai munkát végző vagy egy már túlsúlyos személy számára, a megoldásban az alapelvekre épülő, de egyénre szabott program biztosít hatékony segítséget.

Gyomorgyűrű Központ

Milyen információk és segédanyagok állnak rendelkezésére?

A program ismertetése
Személyes tanácsadás
Életmód teszt
Táplálkozás-felmérő teszt
Táplálkozás-felmérő teszt minta
Tápanyag Kalkulátor Program és kalóriaszámítás
A fogyókúrázók 7parancsolata

Egyéb információk
BMI kalkulátor
Választható termékek Választható termékek

Gastric Band Surgery


EGYENSÚLYPONT Gyomorgyűrű
és Súlykontroll Életmód Központ
A honlapot támogatja az
  Gyomorgyűrű és Súlykontroll Életmód Központ
 
© Dr.Csiszár Miklós
2005-2010