Vissza a nyitóoldalra


Kik vagyunk és mit nyújtunk

Mikor 1998-ban egy Nápolyban tartott konferencián vettünk részt, azt részben azért tettük, mert már korábban is foglalkoztatott minket az a gondolat, hogy Magyarországon a túlsúlyosak számára nem állt rendelkezésre igazán hatékony lehetőség. Bár a sebészi megoldást még nem ismertük akkor, tájékozódó szándékkal utaztunk oda és egy megoldási lehetőséggel tértünk haza, mely a fogyókúrák - ha nem is természetes, de - sebészi alternatívája lehet.

A konkrét megvalósításig azonban sok időnek kellett eltelnie...az első sikerek azonban a szakma egyre kedvezőbb hozzáállását eredményezték, mely a módszer mind szélesebb körű ismertté válását tette lehetővé.

A fő ok, amiért mindezt felvállaltuk, az volt, hogy azoknak is hatékony segítséget tudjunk nyújtani, akiken a többszöri fogyókúrák sem segítettek vagy akiket csak tüneti megoldást nyújtó gyógyszerekkel halmoztak el. Pedig a „ne egyen annyit” felszólítással útjukra bocsátott és sokszor reménytelen esetnek nyilvánított személyeknél az elhízás számos súlyos betegség oka és fenntartója lehet, továbbá az élettartamot és életkilátásokat is jelentősen csökkenti.

Úton egy gyomorgyűrű kongresszusra
A gastric band
A gyomorgyűrű kongresszuson


Ezért fontos a hatékony segítség és ha más megoldás nincs, akkor a sebészi megoldás jön szóba. Reméljük azonban és szeretnénk, ha a sebészi módszer választása csak a legutolsó lenne a lehetséges megoldások közül. Az igazi megoldás a káros életmódbeli szokások megváltoztatása, a helyes életmód kialakítása és a lelki háttér kiegyensúlyozottá tétele. Mindez nem lemondást, hanem örömforrást jelent.

A sebészi módszer és az egészséges táplálkozás és életmód alapelveire épülő természetes fogyókúra program segítségével próbálunk hatékony megoldást nyújtani mindazoknak, akik hozzánk fordulnak segítségért.

Hisszük, hogy munkánk és erőfeszítéseink azáltal térülnek meg, hogy egyre több olyan embert látunk visszatérni hozzánk, akik súlytöbbletük elvesztésével párhuzamosan nemcsak egészségüket, hanem önbizalmukat, életkedvüket és egyúttal kedvezőbb életkilátásaikat is visszanyerik. A sebészi team

 

EGYENSÚLYPONT Gyomorgyűrű
és Súlykontroll Életmód Központ
A honlapot támogatja az
  Gyomorgyűrű és Súlykontroll Életmód Központ
 
© Dr.Csiszár Miklós
2005-2010